Nej jag har inte dött

Oj oj oj.. nu har det varit mycket ett tag. Jag har inte haft tid att skita ens. Både spelning på Trappan i Norrköping med 17 låtar, 4 egenomarrangerade (nytt ord?) låtar i skolan samt inhoppare på 2 andra egenomarrangerade (igen) verk. Sen har man ju annat att göra också däremellan som t.ex. quality time med frugan och typ sova, äta andas.
Spelningen gick som smort iaf! Det var lite tamt från publikens sida bara, men det är det alltid på Trappan. Konstigt byggd lokal för liveband. Avlång med baren i ena änden och scenen i den andra med en slags trappa i mitten. Alla hänger ju helst vid baren och shottar. Vi var iaf bra. Jag var också ganska bra, enligt bandet, men publiken hade mer intresse för öl än trubadureri. Jag hade iaf kul!

Nu är det allt det där över! Nu har jag tid igen! Ikväll ska vi se på film och jag har inte ens basen med mig hem! GÖTT! Ledig tid känns värdefull i dessa dagar. Det är man inte bortskämd med. Nästa vecka ska vi göra om vanliga kända låtar till udda taktarter. Spännande!

Jag hade tänk lägga upp en bild på tidigare filmkvälls erbjudande, men jag hittar inte sladden som man kopplar mobilen till datorn med. Det var iaf ingen mindre än Mortal Kombat 2. Vi summerade den som "ångest på DVD". Kan vara en av filmhistoriens sämsta jävla filmjävel. Lite underhållande just pga det. Dock bara nästan sevärd.. på egen risk.

Nu ska vi kika på Zodiac. Nån skräckis tror jag. Gööött! Nu tallas det på mig så jag tänkte sluta här.

Hörs va

Tjah

Gomseglet of doom

Äntligen lördag!
Jag vaknar av ett av världens kanske mest ångestladdade dödsvrål från köket. Det är min käre vapendragare Christian af Thörnlund. Jag hör honom yttra orden "DET ÄR SÅ JÄVLA OVÄRT ATT DRICKA ÖL! JAG MÅR SÅ JÄVLA DÅLIGT!"
Det är lite så det ska vara på en lördag. Själv är jag mest trött och törstig, annars rätt lugn.
Monoshop (vår lärarkårs coverband) spelade på Bluemoon Bar igår och alla var där! Ingen i klassen hade någon spelning i helgen så det var denna fredag som alla hade chansen att få supa till rejält med varandra. Det gick enligt planerna!
Även av Monoshop var ett av de bästa coverband jag hört. Kanske lite för att det är våra lärare, men inte bara! Lotta sjunger fucking godlike. GOD MODE ON!
För att återgå till morgonen och broder Thörnlund så kan jag meddela att han numera vandrar runt med en pung i halsen. Hans gomsegel har svullnat upp under natten och nu har han, för att citera Pulp Fiction, "developed a speech impediment". Det är inget farligt men han låter lite roligt. Han trodde han skulle dö och beskrev situationen som "mardrömslik". Han är bra dramatisk den där. Nu är han och Adam på stan och hyr 7 filmer. Det piggar nog upp honom!

Själv ska jag repa idag klockan fem. Fett kul.. eller? Jo det ska bli roligt. Jag är ju inte direkt bakis. Lite trött i hjärncellerna bara. Det är iaf ganska peppande att vi ska spela Naked Pictures (of Your Mother) med Electric Six som jag föreslog. Det kommer bli så jävla bra!
Nu måste jag öva lite på låtarna som vi ska öva på sen på skolan. Det är så vi jobbar. Öva öva öva.

Puss och kram!

http://slicklick.com/

Kan vara en av musikvärldens nördigaste sida. Om man känner till detta mästerverk till lick har man kommit ett stort steg närmare den kompletta musikern. För er okunniga på området finns det både noter och ljudexempel på detta lick på hemsidan undet "Regler".
Detta är inget för nybörjare. Man hanterar detta varsamt och bör inte läras ut till barn under 7 år.

Slick lick in my <3

Fredag - Dödsdagen

Äntligen blev det uppspel! Det var ett tag sen nu.. 4 veckor närmare bestämt! 4 grymt roliga låtar som repats i 5 dagar blev succé! Det gick jäkligt bra! Jag är inte helnöjd med min egen insats. Jag hade lite för dålig fokus här och var, men annars jävligt nöjd!
Nu är det ju äntligen fredag och ensemble 17 ska spela på Rockbaren ikväll! Jag har en pepp-känsla av rangus! Jag har McDonalds i magen, nyköpt kaffe i bryggaren och öl i kylen. Nu får jag den där "livet leker"-känslan igen.
Det är nog ingen fara.. den försvinner säkert nån gång framöver.
Eller...?


Ketchupflaskan from hell

Vi har en ketchupflaska som inte är riktigt som alla andra flaskor. Den låter när man klämmer på den. Ljudet kan liknas vid frigolit som gnids mot frigolit.
Självklart bestämmde Adam och jag oss för att döda den. Den var fel. Den fick inte fortsätta att vara fel.

Kom nu helvetesketchup så går vi

'

Värt att veta är att bilden är tagen sekunderna innan den dog påriktigt...

Det var en ganska najs dag

Jag råkade smyga in på min käre vän Fattie-Matties (Mathilda) blogg och såg att hon spår framtiden i youtube-rekommendationer och vill då bidra med en egen spådd framtid.
Jag blev rekomenderad följande:



Jag har inget att säga till mitt försvar.

Step it up a notch

Nu efter lovet har det blivit steget krångligare i skolan. Man måste ju utvecklas så nu höjer vi ribban ganska bra. Vi ska ha 4 låtar tills på fredag, 6 låtar tills på onsdag samt låtar till spelningar på Rockbaren och Trappan. Låtarna vi har i skolsyfte blir också svårare. Nu sitter jag med Josie av Steely Dan och Baby Love med Mothers Finest. Det är fan inte helt jävla självklara låtar.

Ikväll ska vi koppla av och umgås med varandra. Adam har köpt två filmer på City Gross. Vi såg The Host igår som var en jättekonstig monsterfilm från Japan tror jag och ikväll tänkte vi se Reservoir Dogs. DET är en höjdarrulle om inte annat!

Jag blev sugen på nånting nu.. vad kan det vara?
Jag vet.. Kvörnt såklart!
Eller kanske en låda tarnt.

Don't ask..

Tillbaka till livet

De två första skoldagarna är avklarade och allt är tillbaka till det vanliga. Vi gjorde inte mycket mer än att byta ensamblemedlemmar och lokaler med varandra och städade lite. Fredagen var PA-dag. Då sätter man ihop ett PA och lär sig hur det går till. Ganska mysigt. Det känns bara så jävla bra att vara tillbaka i Nyköping!
Technordromen har aldrig känts mer som hemma och det är till och med mysigt här i huset. Idag är man lite lagom bakis efter välkommen tillbakafesten på krogen igår. Blev en hel del måste jag erkänna. Inte vanligt att jag handlar så mycket på krogen. Adam drack upp mina öl på efterfesten som varade fram till halv åtta. Jag sov. Skönt.

Adam, Jenny och jag har precis pjöjt igenom House of 1000 corpses och The Devil's Rejects i rad. Riktigt fina filmer. Rob Zombies mästerverk vill jag påstå.
Jag antar att det nu endast återstår att duscha, försöka öva låtar och supa kaffe.

Note to Mathilda:
Jag håller med. The Great Gig In The Sky är sinnessjukt bra. Dock även resterande låtar. Time och Money är starka favoriter. Us and Them får inte glömmas.. eller vafan hela skivan är ju pur kärlek.

Naken och flyttbar

Det står två nästan färdigpackade väskor på golvet bredvid mig. Jag har ätit en stadig frukost för att inte bli allt för hungrig på tåget och elden i spisen värmer nu upp duschvattnet. Jag är naken.
Jag har aldrig bloggat naken förut. Det var inget jag planerade. Jag tänkte hoppa in i duschen men vattnet var inte vamt ännu så jag fick vänta.
Och nu sitter jag här.
Känns det? Märks det att jag inte har några kläder?

Nu börjar det bli lite läskigt känner jag.

Jag åker hemmifrån kl 15.00 med mammas bil som jag sedan ska lämna på tågstationen.
Jag längtar till tågresan. Det finns nämligen ett album jag längtat efter att få höra igen i min iPod.
Dark Side of the Moon.
Pink Floyd är mina nya favoriter! Vilka killar va. Ett hett tips till alla "musikälskare" (jag tackar Per Svenskas för hartassarna) är att sätta sig med den skivan och lyssna på den rakt igenom, helst utan avbrott. Det är ett mästerverk.

Nu är nog vattnet varmt..


Då var det dags igen

Åter igen får jag be om ursäkt för slapphet i bloggandet. Inte konstigt att jag börjat tappa läsare.
Jag får skylla mig själv som går och blir kär.
Förlåt. Det var inte meningen.

Igår spelade jag med Tre Ögon i Bäcken igen för första gången på evigheter. Dock var varken Joe eller Zacco med, men Anders, Michael och jag klarade oss jävligt bra ändå! Det va Ove (Michaels mammas man) som fyllde 50 och vi var en del av underhållningen. Gick fint som rallarsnus! Jag och Anders gick och la oss lite tidigare än resterade festmedlemmar pga bilkörning följande morgon, men Michael själv kom hem vid 9-tiden på morgonen. Go Gnarp!

De övriga dagarna som jag inte skrivit något har jag varit med Jenny mestadels. Vi har spelat en massa Zelda (när jag säger "vi" så menar jag "jag". Fast det är ändå vi på något vis.. hon och syrran tittar på. Det är gemenskap.. jag lovar!) och gosat på ganska rejält i 5 dagar. Jag har även lekt med min käre vän Christian. Han tittade förbi på skoter för nån dag sen. Det va spännande. Då fick jag tillbaka norrlandskänslan som vagt förmildrats lite där nere i Nypan.

Hur som helst så börjar nu lovet streta mot sitt slut. Jag åker hem till den kära Technodromen imorgon! Jag längtar faktiskt, tro det eller ej. Mycket beror det väl kanske på att man saknar alla där nere, och kanske för att lägenheten faktiskt är städad och ren som en advokatfrilla numera (allt tack vare min fantastiska kvinna). Dock känns det ändå som om det är något mer som lockar. Det är något med den där lägenheten. Jag tror den har ett eget liv.
I skolan kommer nu 70-talet efter lovet. Det ryktas även om reggaeprojekt. Spännande!

Nu ska jag skärpa mig på riktigt.
Apan Den Onde får ej negleras!
.. kan man säga neglera? Det låter som något slags byggmaterial man använder i Afrika.. "Negerlera". Eller? Förlåt.. så får man ju inte säga..

Tjah

RSS 2.0